tiistai 19. heinäkuuta 2011

Cooper ja palautusmätöt

Taas hiljasuus laskeutunut kasarmimme ylle ja tunnit hupenee ennen herätystä. Ihanan salaisesti ja äänettömästi kuitenkin naputellaan vielä sängyn syövereistä kaikki (no, ainakin kaikki maku-)aistit täydellisesti tyydytettyinä. Tuli meinaa oikeesti herkuteltuu ekaa kertaa nyt melkee pariin viikkoon.

Oli vähän jopa vapaa-aikaa tässä illalla ni kerkes rauhassa alkaa tuunailee kunnon mättöö pakasterasiaan: avo pohjalle, luomuviinirypäleitä, _voita!_, mantelivoita, pergaa, kennohunajaa, päivän muhinutta chia-ormussupergreenz-camucamu-sammakonkutu-limaa, kookosöljyy, kaakao-hamppu-kookos-pähkin-trailmixii, acai-jauhetta, phytoplanktonii ja macatinktuuraa. Kylkeen vielä luomuruisleipää kunnolla mälvättynä voilla ja herbamarella. Nautiskellaan auringonlaskussa ikkunanlaudalla kuunnellen tyhmintä mahollista inttiläppää ihan flipanneilta tupakavereilta :D





Muistaa taas mitä foodismi voi helpoimmillaan ja parhaimmillaan olla ja miten elämästä voikaan nauttia! :P Kiitsa äipälle ja isukille jotka pääs viikonloppuna käväsee täällä ja stokkaamaan vähän varastoja mm voilla ja hunajalla. Eipä noi yhet purkit ja paketit vaan tahtonu montaa päivää kestää, jatkossa ainakin kilo tai pari voita aina messiin..

Tänään päästiin jopa urheilemaan ekan kerran ja suoraa Cooperin testiin rääkättäväks. Sainpahan nyt ainaki ite sen vaa pois alta 2500m tuloksella reenailujen vähä jäätyä viimeseltä n. vuodelta. Tullu keskityttyy vähä tohon syömiseen enemmän ;) Lähettiin kyllä hölkkäilemään aika iisisti ja lopussaki aika vaan loppu kesken, olishan sitä juosta viel voinu. Huomaa et foodit jotain vaikuttaa ja eiköhän tässä palaudutakki aika kivasti ku keho saa oikeesti mitä tarvii :P Kaverit juos ekaks sodeen (sotilaskotiin) ostoksille ja mätti vieressä koko illan vaihteeks sipsii ja karkkii..

Sai jopa muutenki tänää syötyy vähä kevyemmin ku onneks oli ihan siedettävät edamame-papu-salaatit,  kaaliraasteet ja punajuuret päivän salaatteina joista sai väsättyy kunnon mätöt tabascolla ja omilla hampunsiemenillä sekä suoloilla.
Vaihtoehtona olis tietty ollu makkaraa ja perunamuussii (ei ihan tainnu olla demeter-Timoista höyryttämällä tehtyä ja höystettynä paketilla voita) lounaaks, jotain meksikolaista-pasta-mössö-pataa päivälliseks ja iltapalaks vanukkaita..

Tj 3. Melkee 2.5. Vaikka fiilistellänki vaa päivä kerrallaan ja kylhä noita aamuja tahtoo lähemmäs pari sataa vieläkin olla, niin kotikullankallis ja omankullankainalo tulee kyllä tekemään viikonloppuna hyvää. Lähteellä käynnistä puhumattakaan, paitsi et Olli sano tänää pystyvänsä hoitamaan meitsille vähä Adya Clarityy ni saadaan tää "maanpuolustaja" ainaki vesille! :P

9 kommenttia:

  1. On sua täälä ooteltukkin !!!!! <3 ainii toi demeter-perunamuussi, olin vähän fiiliksissä siitä sillon....

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. melkee puolet tajuaa mitä tuossa sinu pakasterasiassa oli .....

    VastaaPoista
  4. Anteeksi, että olen tällainen "hater", mutta eikös ne yli 3000 metrin juoksijat olleet ihan tavallisen ruoan kuluttajia?

    VastaaPoista
  5. Kysymys: Korvasitko tosiaan makkaran ja perunamuusin niillä intin salaateilla? Täytyyhän sun jostain sitä energiaakin saada, eikä sitä niistä salaateista saa. Tosin hunaja ja ne sun voit ja öljyt sisältää paljon energiaa, mutta come on hei! Proteiiniakin pitää saada, vaikkei makkara olekaan mikään proteiinin primaarilähde. Eikä se hunaja ole mikää hyvä hiilarilähde, vaikka siinä onkin hitaammin imeytyvää fruktoosia. Kyllä se hiilari pitäis saada jostain kuitupitoisesta ihan jo suolistokin kannalta.

    VastaaPoista
  6. Kalle, et taida ihan käsittää. Foodeissa on se hyvä, että niitä voi syödä niin paljon kuin huvittaa, ja elimistö käyttää niistä vain sen osan, minkä se tarvitsee, koska ne ovat luonnosta. Prosessoidusta ruoasta ei saa mitään juuri ravintoaineita, ja siksi foodeja tarvitaan paljon vähemmän kuin olet tottunut prosessoituja ruokia syömään.

    VastaaPoista
  7. No ei se nyt ihan noinkaaan mene. Miten ohutsuoli voi muka päättää imeyttävänsä superfoodeja "sen verran kuin tarvisee" ja sitten taas muka imee kaiken paskan vaikksps Hesen hampurilaisesta.

    VastaaPoista
  8. Lisäksi te "foodilaiset" näytätte ihan hemmetin laihoilta. Tästä tulee mieleen, että ette saa tarpeeksi energiaa siiä teidän ravinnosta.

    VastaaPoista